Cite this article as:

Afanasyev M. S., Levashov . A., Mitiagin . Y., Chucheva G. V., Nabiyev A. E. Calculation of Thermal Parameters and Technology of Formation MPL Microwave Range. Izvestiya of Saratov University. New series. Series Physics, 2013, vol. 13, iss. 1, pp. 9-12.


Heading: 
UDC: 
537.9
Language: 
Russian

Calculation of Thermal Parameters and Technology of Formation MPL Microwave Range

Abstract

The calculation of thermal parameters of super-high frequency microstrip microwave is performed. Calculations showed, that the high thermal conductivity of a diamond enables effective removal of heat from the active zone of microstrip microwave, increasing the output power up to 50 W at 3 GHz frequency without compromising the frequency characteristics of microstrip microwave.

References

1. Нефедов Е. И., Фиалковский А. Т. Полосковые линии передачи. М. : Наука, 1980. 312 с.

2. Седаков А. Ю., Смолин В. К. Тонкопленочные элементы в микроэлектронике : основы проектирования и изготовления / под ред. А. Ю. Седакова. М. : Радиотехника, 2011. 168 с.

3. Денисов Д. С., Кондратьев Б. В., Лесик Н. И., Ляпу- нов Н. В., Сапрыкин И. И., Седых В. М. Полосковые линии и устройства сверхвысоких частот / под ред. В. М. Седых. Харьков : Вища шк., 1974. 276 с.

4. Лебедев И. В. Техника и приборы СВЧ / под ред. Н. Д. Девяткова. М. : Высш. шк., 1970. 439 c.

5. Веселов Г. И., Егоров Е. Н., Алехин Ю. Н., Воронина Г. Г., Романюк В. А., Разевиг В. Д., Чаплин А. Ф., Шеремет М. В. Микроэлектронные устройства СВЧ : учеб. пособие для радиотехн. спец. вузов / под ред. Г. И. Веселова. М. : Высш. шк., 1988. 280 с.

6. Спектор Н. Оценка допустимой мощности в полосковой линии // Полосковые системы сверхвысоких частот / пер. с англ. ; под ред. В. И.Сушкевича. М. : Изд-во иностр. лит., 1959. C. 160–172.

7. Shiffres P. How much CW power can stripline handle // Microwaves. 1966. № 6. P. 25–34.

8. Справочник по расчету и конструированию СВЧ полосковых устройств / под ред. В. И. Вольмана. М. : Радио и связь, 1982. 328 с.

Full text (in Russian):